Skip to content

Blomkål med persillepesto

  Blomkål med persillepesto Salat1 mellemstort blomkål2 hoveder hjertesalat1 bk cherrytomaterolivenoliebredbladet persillehavsalt og friskkværnet peberPersillepesto:1 bk/ 70 g kruspersille1 dl smagsneutral olie1 dl/60 g mandler1 spsk æbleeddike1 tsk honninghavsalt Start med pestoen. Blend persillen med olie til en sammenhængende masse.…

Læs mere...

Marineret kartoffelsalat

marineret kartoffelsalat Denne salat bliver ekstra god hvis man blander den dagen før den skal spises. Salat:2 kg kogte kolde kartofler i store tern1 stk løg i tern2 stk drueagurker (gem eddiken) i tern½ stk rød peberfrugt i tern½ stk…

Læs mere...

Bagte rødbeder og rødløg

j Bagte rødbeder og rødløg 600 g rødbeder600 g rødløg1 stor håndfuld friskhakket timian2 spsk. olivenolie1 dl koncentreret solbærsaft1-2 spsk. balsamicoeddikesalt og peber Skræl rødbederne og skær dem i stykker på cirka 5 x 2 x 2 cm. Pil løgene…

Læs mere...

Andalusisk salat

  Andalusisk salat salat1 stk. peberfrugt2 stk. tomater1 håndfuld oliven½-1 stk. salathoved150 g rejer1½ dl kogte risMarinade1 dl olivenolie2-3 spsk. hvidvinseddike2-3 spsk. fintklippet purløg1 fed knust hvidløgsalt, peberPynt1 spsk. finthakket mynte Skær peberfrugten i strimler, tomaterne i både og olivenerne…

Læs mere...

Kinakål med bagte gulerødder og grønkålspesto

  Kinakål med bagte gulerødder og grønkålspesto Grønkålspesto50 g renset grønkål25 g saltede mandler50 g parmesanost1 fed hvidløg1½ dl olivenolie1 stk. presset citronsalt og peberSalat600 g gulerødder2 stk. rødløg2 spsk. olivenolie4 kviste rosmarinsalt og peber½ stk. kinakål50 g tørrede abrikoser…

Læs mere...

Coleslaw

  Coleslaw Coleslaw stammer oprindeligt fra Holland og ikke fra USA som mange tror. Ordet Coleslaw stammer fra ordet koolsla som betyder kålsalat. 500-700 g hvidkål, meget fint snittet3 mellem store gulerødder, groft revet½ stk. grøn peberfrugt i tynde strimler1…

Læs mere...

Græsk salat

  Græsk salat Salat3-4 stk. store tomater1 stk. agurk1 stk. peberfrugt, grøn eller rød1 stk. salatløg eller rødløg1 håndfuld sorte olivenDressing3 spsk. olivenolie2 spsk. hvidvinseddike1 tsk. honning1 tsk. tørret oregano1 nip salt SalatSkær tomaterne i skiver og læg dem på…

Læs mere...

Vandmelonsalat med feta og sorte oliven

  Vandmelonsalat med feta og sorte oliven ¼ stk. icebergsalat 500 g vandmelon ½ stk. rødløg150 g feta i tern50 g sorte oliven½ bundt persille2-3 spsk. sød chilisauce Snit salaten og læg den på et fad.Skær vandmelonen fri for skal…

Læs mere...

Spansk appelsinsalat

  Spansk appelsinsalat Denne lækre salat lavede vi på et kursus i Malaga. Hvis der bliver rester af salaten, kan den blendes og trylles om til den lækreste smoothie (Sortér løgene fra inden salaten blendes). Salat1 kg appelsiner50 g milde…

Læs mere...

Sennepsmarinerede grøntsager

  Sennepsmarinerede grøntsager 400 g rå eller let dampede grøntsager f. eks. (broccoli,- blomkål buketter, gulerodsstave)marinade1-2 spsk. dijonsennep1 stort æg2 spsk. hvidvinseddike½ tsk. saltfriskkværnet peber1½ dl smagsneutral olie Pisk eller blend alle ingredienserne til marinaden sammen.Vend grøntsagerne i marinaden. Lad…

Læs mere...

Honningglaserede gulerødder med hvidløg og ingefær

  Honningglaserede gulerødder med hvidløg og ingefær 300 g gulerødder8-12 fed presset hvidløg2 spsk. revet ingefær 2 spsk. honning2 spsk. olivenoliebredbladet persille Skræl gulerødderne og skær dem i 5 cm lange tynde stave.Varm honning og olie op i en pande.…

Læs mere...

Salat med grønne bønner og citronpesto

  Salat med grønne bønner og citronpesto 200 g haricots verts (grønne bønner)2 spsk. hakkede løg1-2 stk. røde peberfugter2 spsk. hakkede kapersbredbladet persille1 portion citronpesto (se opskriften under tilbehør i kOgEbogen Nip bønnerne og kog dem i 3 minutter i…

Læs mere...

Bulgursalat med krydret kylling og honning

  Bulgursalat med krydret kylling og honning Grundopskrift bulgur1 knivspids safran (eller gurkemeje)4 dl hønsebouillon4 dl bulgur (grov)salt, peberKrydderiblanding til kyllingen250 g kyllingefilet1 tsk. madraskarry1 spsk. paprika1 tsk. gurkemeje1 tsk. saltDressing½ tsk. knuste kardemommefrø1 knivspids salt1 stk. presset appelsin1 knivspids…

Læs mere...

Bulgursalat med granatæble, nødder og druer

  Bulgursalat med granatæble, nødder og druer Grundopskrift bulgur1 knivspids safran (eller gurkemeje)4 dl hønsebouillon4 dl bulgur (grov)salt og peber-------------------------------------------------salat1 portion grundopskrift100 g valnødder1 håndfuld grønne druer2 stilke bladselleri2 stk. granatæbler1 håndfuld bredbladet persille2 hele kardemommefrøevt. skiver af stegt andebryst…

Læs mere...

Spidskålssalat med pærer og bær

  Spidskålssalat med pærer og bær Salat½ stk. spidskål1 tsk. salt1 tsk. sukker100 g grønne bønner2 stk. pærer100 g hindbær100 g blåbærUrtecreme2 dl yoghurt naturel2 spsk. mayonnaise1 spsk. vineddike2 tsk. dijonsennep1 bundt dildsalt og peber SalatSnit sidskålen fint. Drys kålen…

Læs mere...

Rucolasalat med and og mango

  Rucolasalat med and og mango Dressing1 dl portvin¾ dl abrikosmarmeladefintrevet skal af 1 lime og en appelsin6 spsk. olivenolie2 spsk. balsamico eddikeSalat2 stk. røde peberfrugter2 tsk. olivenolietabascosauce8-10 stk. valnødder2 stk. andebryst2 bdt. rucolasalat, eller en blanding af frisee og…

Læs mere...

Blomkålssalat med syltet rødløg og hindbær

  Blomkål med syltet rødløg og hindbær Denne skønne salat kan varieres med forskellige bær. Prøv f. eks at udskifte hindbærrene med blåbær og brombær som på det viste billede her på siden. Syltede rødløg1 stk. rødløg1 dl eddike½ dl…

Læs mere...

Thai-coleslaw

  Thai-coleslaw Salat¼ stk. rødkål3 stk. gulerødder1 stk. rød peberfrugt½ frisk frisk ananas3 spsk. ristet kokosmelfrisk korianderDressing2 stk. presset limefrugt2 spsk. tamari (soyasovs)2 spsk. peanutbutter2 tsk. ristet sesamfrø1 tsk. honning1 spsk. fintrevet ingefær1 fed presset hvidløg Kom alle ingredienserne til…

Læs mere...

Rodfrugtsalat med kalkun og mango

  Rodfrugtsalat med kalkun og mango Uden kalkun er denne lækre rodfrugtsalat er også god som tilbehør. 1 stk. knoldselleri1 stk. pastinak3 stk. persillerødder6 stk. gulerødder2 store kartoflerDressing½ dl olivenolie2 stk. finthakkede hvidløg1 kvist finthakket rosmarin og timiansalt og peberKødet500-600…

Læs mere...

Malagasalat

Malagasalat 500 g kartofler1 spsk. sherryeddike3 spsk. olivenolie + drypsalt, peber2 stk. appelsiner200 g grøn peberfrugt, kan udelades50 g rødløg50 g grønne oliven, udstenedebredbladet persille Skræl og skær kartoflerne i tykke skiver og kog dem møre i vand tilsat salt.…

Læs mere...

Salat Himmel Blå

Salat Himmel Blå Salat250 g blandede salater f.eks. rucola, frisée, feldsalat eller radicchio150 g ristede hasselnødder500 g friske bær f.eks. ribs, hindbær eller jordbær500 g HØNG Himmel Blå 60% eller fetaost i ternDressing1½ dl olie½ dl rødvinseddike eller hindbær-vineddikesalt, peber…

Læs mere...

Lysegrøn bønnesalat

Lysegrøn bønnesalat En dejlig mættende salat. med masser af bønner. Pro tip: Vi koger altid rigeligt med tørrede bønner. De resterende fryser vi, så er det nemt næste gang. salat1 dl sorte kikærter eller sorte bønner1 dl black eyed peas100…

Læs mere...

Rosenkålssalat

  Rosenkålssalat 200 g friske rosenkål1 stk. syrligt æble1 stk. avocado½ dl tranebær1 spsk. olivenolie1 spsk. citronsaft½ spsk. akaciehonningsalt, pebergræskarkerner SalatPil yderbladene af rosenkålen og snit dem meget fint på tværs.Skær æblet og avocadoen i små terninger.Bland det hele i…

Læs mere...

Vintersalat med rødkål frugt og valnødder

  Vintersalat med rødkål frugt og valnødder Salat300 g rødkål250 g blegselleri200 g stenfri grønne druer100 g tørrede dadler150 g æble50 g valnødderDressing3 spsk. friskpresset appelsinsaft½ stk. skal af en ½ appelsin1 spsk. flydende honning2 tsk. æblecidereddikesalt og peber SalatFjern…

Læs mere...