Skip to content

Hummus

Hummus 480 g kogte kikærter1½ dl olivenolie2 fed hvidløg1 tsk. spidskommen3-4 spsk. citronsaft½ dl lys tahin1 tsk. salt½ dl aquafaba (vandet fra kikærterne) Blend alle ingredienser undtagen aquafaba i en foodprocessor, til du har en ensartet mos. Blend videre, mens…

Læs mere...

Bagte rødbeder og rødløg

j Bagte rødbeder og rødløg 600 g rødbeder600 g rødløg1 stor håndfuld friskhakket timian2 spsk. olivenolie1 dl koncentreret solbærsaft1-2 spsk. balsamicoeddikesalt og peber Skræl rødbederne og skær dem i stykker på cirka 5 x 2 x 2 cm. Pil løgene…

Læs mere...

Stegt spidskål med æbler

k Stegt spidskål med æbler 1 stk. løg2 små spidskål1 stort æble1 bundt dild1 stk. skal af en økologisk citron4 spsk. ristede hasselnødder75 g smørsalt, peber Hak løget fint, skær æblet i små tern og hak dilden groft. Bland det…

Læs mere...

Raita

  Raita Raita er en kølende dip, der passer godt til krydrede indiske retter. 2 dl græsk yoghurt1 fed hvidløg2 stk. tomater½ stk. agurk1 lille håndfuld frisk mynte1 lille håndfuld frisk koriander (kan udelades )salt½ stk. presset citron Kom yoghurten…

Læs mere...

Bagte tarteletter

j Bagte tarteletter Disse tarteletter er en nem og hurtig måde at lave små tærter på. De er perfekte til brunch eller en lille lun ret til buffeten. 12 stk. tarteletter50 g kogt skinketern eller pølser i skiver3 stk. æg200…

Læs mere...

Citronkartofler

  Citronkartofler ¾ kg små faste kartofler2 spsk. citronsaftsalt, peber3 spsk. olivenolie1 stk. revet skal 1 usprøjtet citron1 lille håndfuld hakket bredbladet persille, kørvel, eller dild100 g rucola (kan udelades) Skrab kartoflerne og skær dem i skiver. Kom dem i…

Læs mere...

Stegt polenta

  Stegt polenta Polenta er en grød baseret på majsgryn. Stegt polenta smager godt som tilbehør til til burger som erstatning for pommes fritter. 125 g polentamel1 fed hakket hvidløg7 dl vand50 g creme fraiche 38 %10 g smør50 g…

Læs mere...

Citronpesto

  Citronpesto Citronpesto smager fantastisk på pizza som erstatning for grøn pesto eller tomatsovs. Den passer også rigtigt godt sammen med "salat med grønne bønner og citronpesto". Find opskriften i kOgEbogen under vegetarretter. 75 g hakkede cashewnødder (eller pinjekerner)75 g…

Læs mere...

Ærtepuré

  Ærtepure Ærtepuré er rigtigt lækkert som dip, til tapas eller på et stykke ristet hvedebrød med nye kartofler og friske ærteskud. 200 g ærter2 spsk. raspolie½ stk. citron, revet skal + evt. lidt saft20 g parmesan2 spsk. yoghurt naturel10…

Læs mere...

Syltede græskar i ingefær og chili

æ Syltede græskar i ingefær og chili 1 stort hokkaido græskar2 spsk. salt2 stk. ingefærknolde a 3-4 cm3 dl vand5 dl æbleeddike300 g sukker2 spsk. korianderfrø1 stk. rød chili Skær græskarret ud i praktiske stykker inden den skal skrælles. Fjern…

Læs mere...

Vindruesalsa

Vindruesalsa Server vindruesalsa som tilbehør til stegt kød, fjerkræ eller fisk. 450 g små grønne druer uden sten1 lille finthakket skalotteløg1-2 spsk. hakket bredbladet persille2 tsk. rød balsamico1 tsk. olivenoliesalt, rosenpeber Bland druer, løg og persille i en skål.Rør balsamico…

Læs mere...

Saltede citronmandler

  Saltede citronmandler Saltede citronmandler er perfekte til tapas eller som snack 2 dl mandler1 stk. revet og presset citron½ dl smagsneutral olie2 spsk. flagesalt + lidt til drys½ liter kogende vand Kom mandlerne i en skål og overhæld dem…

Læs mere...

Abrikossovs

  Abrikossovs 50 g abrikoser1 spsk. olie50 g løg½ dl hvidvinseddike½ dl sukker1 spsk. tomatkoncentrat1½ ds hakkede tomater½ spsk. revet ingefær1½ dl hønsebouillonsalt, pebermaizena til jævning Svits løget i olie og tilsæt abrikoserne.Hvidvinseddiken og sukkeret og lad det simre 15…

Læs mere...

Hybenchutney

Hybenchutney Lækkert tilbehør til varme retter, tapas eller kraftige oste. 250 g rensede hyben (friske eller frosne)3-4 stk. æbler75 g rosiner10 g frisk ingefær1 fed hvidløg½ stk. frisk chili2 stk. økologiske citroner75 g farin½ tsk. salt. Hak hyben, æbler og…

Læs mere...

Grønkålspesto

  Grønkålspesto 250 g hakket og skyllet grønkål4 spsk. græskarkerner2 fed hvidløg3 spsk. revet parmesan2 spsk. citronsaftolivenoliesalt, sukker, hvid peber efter smag Start med at blende kerner og hvidløg med lidt salt, derefter grønkålen, citronsaft og parmesan.Olien kommes i lidt…

Læs mere...

Mojo

  Mojo Mojo er en dip der stammer fra De karariske Øer. Den smager fantastisk godt både til kold og varm mad. Den kan spises som pålæg på et stykke rugbrød, som dip til tapas eller vendes i nye kartofler…

Læs mere...