Skip to content

Thaicurry med græskar

  Thaicurry med græskar En dejlig nem og velsmagende ret.Server curryen med jasmin- eller basmatiris 1 stk hokkaidogræskar2 tsk rød thaikarry1 ds kokosmælk, 400 ml1 spsk fiskesause2 spsk limesaft1 tsk rørsukker2-3 stk limeblade150 g sukker ærter1 ds bambusskud1 stor håndfuld…

Læs mere...

Gnocchi med tomatsauce

  Gnocchi med tomatsauce Gnocchi er en italiensk variant af pasta, der er baseret på kartoffelmos. ovnbagt tomatsovs500 g cherrytomater2 stk. røde peberfrugter2 stk. squash2 fed hvidløg1 håndfuld frisk basilikum2 spsk. olivenolie1 spsk. balsamicoeddikesalt, peberGnocchi500 g gnocchi125 g friske mozzarellakugler1…

Læs mere...

Grøntsagsmoussaka

  Grøntsagsmoussaka Linsesovs4 stk. auberginer250 g champignoner2 stk. gulerødder1 stk. løg1 stk. rød peber2 stk. grøntsagsbouillon terninger3 fed hvidløg3 ds grønne linser eller (300 g tørrede grønne linser, kogt)1 ds hakkede tomater2 spsk. tomatpuré2 tsk. oregano½-1 tsk. kanel1 tsk. salt1…

Læs mere...

Squashfrikadeller

  Squashfrikadeller 500 g squash1½ tsk. salt2 fed hvidløg50 g løgfrisk krydderurt efter eget valg (oregano, mynte, dild, persille)muskatnød100 g fetaost20 g melpeber2 store æg1 dl havregryn/rasp2 spsk. olivenolie til stegning Skyl og riv squashen groft, læg i en sigte…

Læs mere...

Indiske kartoffelfrikadeller

  Indiske kartoffelfrikadeller 600 g kogte kartofler2 tsk. korianderfrø2 tsk. spidskommen2 tsk. fennikelfrø½ stk. chili eller efter smag100 g løg2 spsk. sesam- eller kokosolie2 dl rasp1 dl soja cuisine (vegansk madlavningsfløde)1 bundt koriander1 stort æg eller 2 spsk. HUSK (loppefrøskaller)kokosolie…

Læs mere...

Blomkålsdeller med parmesan

  Blomkålsdeller med parmesan 300 g blomkål4 stk. forårsløg1 stor håndfuld groftrevet parmesanost1 stort æg¾ dl fuldkornsmel2 spsk. hvedemel/havregryn2 dl mælkpaprika, chiliflager, salt1 spsk. smør+1 spsk. olivenolie Riv blomkålen groft. Skær enderne af forårsløgene og hak dem fint.Rør blomkål, forårsløg…

Læs mere...

Juletærte

  Juletærte 400 g udrullet mørdejFyld1 dl hel durumhvede eller bulgur2½ dl grøntsagsbouillon 200 g rensede champignoner150 g østershatte100 g fintsnittet porre2 stk. finthakket skalotteløg2 spsk. smør250 g kogt knoldselleri½ dl fløde50 g grofthakkede mandler50 g grofthakkede hasselnødder50 g grofthakkede…

Læs mere...

Mexicansk one pot pasta

  Mexicansk one pot pasta Basis500 g pasta (gerne spaghetti eller båndpasta)6 dl grøntsagsbouillon1 ds hakkede tomater1 stk. løg2 fed hvidløgsalt og peberGrøntsager og krydderier250 g majs½ stk. broccoli skåret i små buketter1 håndfuld frisk babyspinat1 ds sorte bønner, skyllet…

Læs mere...

Tortillapizza med kartofler

  Tortillapizza med kartofler 8 stk. kartofler4 stk. hvedetortilla2 dl mascarpone1 håndfuld frisk rosmarinsalt og peber1 spsk. olivenolie30 g parmesan Tænd ovnen på 200 grader. Skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver.Smør tortillaerne med mascarpone, og fordel kartoffelskiver i…

Læs mere...

Falafler

  Falafler 400 g kikærter1 bundt persille1 fed hakket hvidløg75 g tahin1 tsk. bagepulver1 stk. løg1 tsk. koriander1 tsk. spidskommen½ stk. presset citron1 spsk. saltrapsolie til stegning Skyl kikærterne og sæt dem i blød natten over i rigeligt vand.Skyl igen…

Læs mere...

Tajine med grøntsager

  Tagine med grøntsager 2 spsk. olivenolie2 stk. hakket løg4 fed hakket hvidløg3 stk. gulerødder i skiver1 stk. rød peberfrugt i strimler1 stk. gul peberfrugt i strimler1 lille aubergine i tern2 tsk. stødt koriander2 tsk. stødt spidskommen2 tsk. stødt kanel2…

Læs mere...

Hvedebøffer

  Hvedebøffer 100 g hele hvedekerner, parboiled200 g kogte kartofler40 g hakkede hasselnødder½ stk. finthakket løg1 stk. æg1 lille bundt purløgsalt, peber, allehånde Hvedekerner og kartofler koges i hver sin gryde og afkøles.Alle ingredienser røres sammen på en røremaskine til…

Læs mere...

Vegetarisk brændende kærlighed

  Vegetarisk brændende kærlighed En rigtig sund og lækker vinterret med masser af kærlighed Mos500 g knoldselleri, skrællet og groft skåret500 g kartofler50 g smør, skåret i ternKærlighed100 g svampe f.eks. champignon eller bøgehatte4 stk. løg200 g gulerødder, skåret i…

Læs mere...

Farsbrød med linser og cashewnødder

  Farsbrød med linser og cashewnødder 200 g røde linser250 g cashewnødder250 g champignoner2 stk. rød peberfrugt1 stk. stort løg3 fed hvidløg1 ds tomatpuré (140g)1 stk. bouillonterning5 dl vand150 g rasp1 bdt. finthakket persille1 tsk. salt½ tsk. chilipulver4 spsk. sød…

Læs mere...

Kålblade med fyld af Jackfruit, svampe og rødløg

  Kålblade med fyld af Jackfruit, svampe og rødløg Sprøde spidskålsblade med fyld af pulled Jackfruit. Kålbladene samles om fyldes og spises som en slags taco. 1 stk. rødløg1-2 fed hvidløg300 g champignon3 dl vand½ stk. grøntsagsbouillon2 ds grøn Jackfruit…

Læs mere...

Stærk spinatlasagne

  Stærk spinatlasagne 450 g frossen helbladet spinat2 stk. løg2 fed hvidløg2 spsk. olivenolie1 ds hakkede tomater3 spsk. ketchup1 spsk. sød chilisovs¼ liter piskefløde1 spsk. mexicansk krydderisalt, peber, oregano, basilikum 250 g revet mozzarella ost9 stk. lasagneplader SovsOptø og pres…

Læs mere...

Bønnebøffer

  Bønnebøffer 150 g champignon30 g rødløg1 fed hvidløgolivenolie1 tsk. koriander1 tsk. spidskommenfrisk hakket rosmarin og timian150 g kidneybønner, kogte15 g fuldkornsmel eller HUSK loppefrøsalt, peber Fjern stok og jord fra champignonerne, skyl dem grundigt og hak dem fint.Hak løg…

Læs mere...

Indisk vegetar karry

  Indisk vegetar karry 5 cm ingefær2 store løg4 fed hvidløg2 spsk. olivenolie1 stk. rød peber250 g blomkål i små buketter1½ spsk. garam masala1½ tsk. spidskommen½ tsk. koriander2 tsk. gurkemeje1 tsk. cayennepeber3 spsk. tomatpure2 ds kikærter100 g røde linser, kan…

Læs mere...

Beluga bolognese

  Beluga bolognese 1 stort løg3 spsk. olivenolie3 fed hvidløg2 stk. fintrevne gulerødder½ tsk. chiliflager1 spsk. frisk timian25 g smør2 spsk. tomatpuré1½ dl rødvin½ dl fløde eller sødmælk1 ds hakket tomat2 stk. laurbærblade1 stk. grøntsagsbouillonterning + 2 dl vand130 g…

Læs mere...

Selleribøffer

  Selleribøffer 250 g selleri½ dl revet ost1 fed hvidløg1 dl rasp1 stort æg2 tsk. oregano1 knsp. chilipulver eller 1 tsk. sambal oliek1 bdt. Persille1 spsk. olie1 tsk salt Riv sellerien, pres hvidløget og hak persillenRør alle ingredienser godt sammen.Form…

Læs mere...

Lenas Pastafad

  Lenas pastafad En nem og billig ret for sultne studerende 300 gram båndspagetti250 gram champignon i skiver2 store store porrer i skiver (eller 4 løg)250 gram gulerødder i fine stave2 fed hvidløg1 spsk tørret basilikum (eller 3 spsk. friskhakket)1½…

Læs mere...