skip to Main Content

Svendborgvej 10 🎵 5762 Vester Skerninge 🎵 mail@ollemus.dk🎵 62 24 24 19 Elevforeningen

Forældrearrangementer
Det er lidt af en kunst for forældre at bakke op om et efterskoleophold. Den bedste måde at vise sin støtte, kan meget vel være ved at give plads og give tid. Det ligger os meget på sinde med et godt, åbent, tillidsfuldt samarbejde mellem skole og hjem – for at give eleverne et godt år! I løbet af skoleåret inviterer vi til en række forældrearrangementer. Se nedenfor:

Forældrelørdag
Indenfor skoleårets første 6 uger inviterer vi alle forældre til en dag på efterskole med foredrag og fortælling, en sangtime og gode råd samt vejledning til at forstå livet som efterskoleelev og livet for forældre til en elev på Ollerup Efterskole. I ord og sang vil vi belyse nogle af de værdier og tanker, som er fundamentet for Ollerup Efterskole. I løbet af dagen vil der være gode muligheder for at stille spørgsmål og modtage svar vedr. Ollerup Efterskole.

Forældresang
Der er fællessang for eleverne hver fredag. Det er en god måde at slutte ugen – sammen. En række fredage, fordelt jævnt hen over skoleåret, inviterer vi forældrene til afslutning på skoleugen. Vi mødes i salen for at synge fra højskolesangbogen.

Musikteater
Som afslutningen på det traditionsrige musikteater, inviterer vi alle forældre til at se de sidste to forestillinger. Forældre er nu engang et unikt og meget taknemmelig publikum! Læs mere under Musikteater.

Offentlige koncerter med koret
Det store fælleskor synger hvert år ca. 15 offentlige koncerter. Koncerterne annonceres i god tid. En rettesnor for hvornår man kan møde koret ser således ud:
• Adventsmødet, den første torsdag i december
• Nytårskoncerterne i januar (Svendborg og Ollerup)
• Turneen i udlandet i løbet af foråret
• Turneen i Danmark, der fører koret rundt til de største byer finder sted sidst på foråret/først på sommeren

Offentlige koncerter med professionelle ensembler udefra
Hvert år præsenterer vi en koncertrække, som er obligatorisk for elever, men åben for alle musikinteresserede: forældre, venner, borgere på egen osv. Der er entre til disse koncerter.
Programmet er meget bredt og præsenterer musik, som ikke normalt ligger på iPod´en eller CD´en derhjemme. Vi sætter en ære i at præsentere topprofessionelle musikere med noget på hjertet. Vi forbereder altid eleverne på koncerterne/musikkens egenart.
Arrangementsudvalget (som består af en stor gruppe elever) står for den praktiske afvikling af koncerter – i samarbejde med skolens personale. Læs programmet på www.ollemus.dk

Uddannelsesorientering og forældrekonsultation
I passende tid før ansøgningsfristerne til ungdomsuddannelserne indbyder vi forældre og elever til en grundig orientering om mulighederne for ungdomsuddannelse efter efterskoleopholdet. Skolens vejleder sætter en ære i at hjælpe hver enkelt elev bedste muligt. I forbindelse med uddannelsesorienteringen afholder vi også en forældrekonsultation, hvor der er mulighed for at høre om elevens trivsel og faglighed.

Forældredag
I løbet af foråret afholder vi en forældredag, hvor forældrene skal synge i kor og overvære en optræden med eleverne. Det kan være særdeles sjovt at bytte rundt på rollerne: at se forældrene gå i skole!

Festival
Forældre er måske det allerbedste publikum til de allersidste koncerter, som finder sted på den traditionsrige OE-Festival. Men hvilke koncerter og hvilken festival? OE-Festivalen finder sted den sidste weekend af skoleåret og byder på musik fra ca. 80 elevbands. Det er på mange måder overvældende at deltage i en stor festival, der på alle måder er båret af skolens elever. Læs mere under Musikteater.

Afslutning
Den sidste lørdag siger vi pænt farvel til hinanden og takker for året der gik. På denne særlige dag giver vi os tid til at sige pænt farvel og på gensyn. På denne dag går det ofte op for eleverne, at de er blevet en del af hinanden historie, men at historien herefter fortsætter i mange retninger og på mange forskellige adresser frem over. Mange venskaber er dog kommet for at blive!

add_action( 'wp_footer', function() { ?>