Skip to content

Ollemus Apps
Fremtiden har altid været en del af Ollerup Efterskole – og nu er den også blevet digital. I 2011 tog skolen springet fra en lokal server-løsning, til også at satse på Google Apps som platform for det digitale samarbejde mellem dig og dine lærere – både i undervisingen og i fritiden. Skoleåret 2011/2012 blev således et pilotår for Google Apps, og skolens lærere er nu godt rustede til at hjælpe dig på vej i din brug af Google Apps. Til tunge filer såsom video og lyd, har skolen stadig en intern server med rigeligt af plads – som altså kun kan tilgåes lokalt på efterskolen.

Google Drev & Dokumenter
I et gruppearbejde kan dig og dine kammerater eks. skrive i det samme dokument samtidig, og det er ingen sag at dele dokuemntet med dine klassekammerater og lærere. Der kan også indsættes kommentarer og noter “live”, og samarbejdet om stoffet foregår pludselig synkront, i stedet for den gængse arbejdsgang med gennemlæsning og derefter respons. Dette giver også store fordele i forhold til den hverdag der præger efterskolen, hvor du indimellem ikke deltager i undervisingen, da du i stedet har soloundervisning, hjælper til med maden eller det praktiske. I de perioder, er det nu pludeslig blevet langt nemmere at få et indblik i hvad der er arbejdet med i timerne.

Godt overblik over lektier – og booking af øvelokaler
Ledige øvetider i efterkolens øvelokaler, klassernes lektiekalender og oversigterne over hvem der har vagt, er nu også tilgængelige via Google Kalender. Kalenderen kan sende en SMS med påmindelser, og den opdaterer sig selv med det samme, hvis der sker ændringer – både på nettet og via apps til både iPad, iPhone og Android. Du får således en skolemail, som du bruger til at logge ind på Google Apps.  Det derfor er meget vigtigt at du som elev har en velfungerende computer, og at du, hvis den går i stykker, sørger for at få den repareret hurtigst muligt 🙂