skip to Main Content

  • Vi holder af hverdagen
  • Du kan være med til at bestemme weekendsjov
  • Gode pauser med forfriskninger tre gange om dagen

Værdier i hverdagen. På OE betyder det at omsætte værdigrundlagets ord i praksis. Her er det ikke de voksne som laver efterskole for eleverne, men med eleverne. Vi inspirerer hinanden, har det sjovt sammen og sørger for at der er tid i hverdagen til de små stjernestunder med både grin, eftertanke, gode oplevelser og nye vinkler på verden.

Det store i det små

Måske er det ikke alle de store projekter som indeholder den største magi? Måske er det netop den uforglemmelige aften ved bålet med sang og flettede fingre. Ellers den caféaften hvor man spiller ukulele for første gang. Eller de ting man pludselig sidder og laver med veninderne i billedkunst. Eller den aften hvor man endelig kunne løfte 15 kg i Jack. En efterskolehverdag har masser af åndehuller og uforudsete øjeblikke, som indeholder underfundig magi. Nogle af de ting som eleverne nævner hvert år i deres blå bøger står herunder…

Caféaften

At optræde på en cafeaften på Ollerup Efterskole er som at spille for verdens bedste publikum . Alle er med og alle er lydhøre og alle bakker op. Caféaftener kan både være akustiske og elektriske. Det sker, at programmet er så langt, at cafeaftenen må strække sig over to aftener! Det er skolens elever, der sammen med en vagtlærer, planlægger og afholder caféaften. Indholdet er oftest musikalsk, men kan også være alt fra poetry slam til pecha kucha.

Rollespil

Man må håbe du kan udtale ordet “disney” – for indimellem er det din eneste udvej, når du er omgivet af orker, vampyrer og sindsyge læger. Hele skolen forvandles til en anden verden og skolens elever opdeles i klaner, med hver deres mål i livet. Mange af skolens tidligere elever kommer også og deltager, for at få lov til at “lege med” endnu engang. Glæd dig – det er en superfed weekend!

Poetry Slam

Kort efter skolestart, så bliver du introduceret for genren “Poetry Slam”. Der bliver inviteret slammere udefra og så bliver der afholdt fire slams i løbet af skoleåret. Hvis man får mod på det, så kan man også køre med en af skolens lærere (Kim) ind for at slamme i Odense eller Svendborg – og derved prøve en rigtig slamsscene og måske komme med til FM og DM i Poetry Slam. Eleverne kæmper mod hinanden og mod elever fra andre efterskoler, og søger at vinde publikums gunst gennem ord, rap, sang, gestik og fede tekster. Vi spiller efter de gængse regler som bruges på Poetry Slam scenerne i København, Århus og Odense. Og det er megesjovt!

Gennem årene har både lærere og elever fundet på blandt andet MC´s fight night // Bålaftener // Elevfester // Gallafest med lancier // Luciakoncert // Rockdag // Brætspilshygge // Wellnessweekend // Fotomaraton // Den store bagedyst // Svedehyttebygning // Løbeture // Badeture til stranden // Råhygge i Svendborg // Odense Havnekulturfestival // ….og meget, meget mere 🙂

 

Weekend på OE

Weekendens aktiviteter tilrettelægges af vagtlærerne – sammen med eleverne. Normalt byder en af dagene i weekenden på et obligatorisk arrangement, en tur, en turnering eller andet, der samler weekendeleverne i en hyggelig, fælles oplevelse. Derudover er der rigtig gode muligheder for selv at sætte en dagsorden for, hvad der skal ske i løbet af weekenden. Mange elever bliver på skolen i weekenderne for at slappe af, spille musik, hygge sig og føle sig hjemme. Da vi rekrutterer elever jævnt fordelt fra hele landet (mange kommer langvejs fra), vælger mange helt naturligt at pleje de nye venskaber på efterskolen – også i weekenden.

add_action( 'wp_footer', function() { ?>