skip to Main Content

  • Wi-Fi åbent fra 7:00 til 23:15
  • Gratis licens til Office 365
  • Brug din skærmtid til at producere, ikke kun konsumere.

På OE bruger vi computere og mobiler i det omfang det gavner enten læring eller fællesskab. Indimellem kan man også have behov for, at slappe af ved at binge en serie, men det er vores håb, at det primære samvær på OE foregår analogt. Husk, den fedeste grafik er udenfor dit vindue 🙂

På OE har vi en 1000 Mbit forbindelse, som er åben fra 7:00 til 23:15. For at komme på netværket så skal du starte med at gå på det WiFi-netværk som hedder IntroNet.

Derefter skal du følge nedenstående vejledning.

Som elev på OE, så har du fået en Google-bruger. Har du i forvejen en Google-konto, så anbefaler vi, at du bruger Google Chrome eller Microsoft Edge og så har to forskellige profiler.

Så slipper du for at logge af og på, mellem din skole-konto og din private konto.

Til føj din skole-profil i Microsoft Edge

Til føj din skole-profil i Google Chrome

Dit Google login:

Du logger på din Googles tjenester med dit UNI-Login + @ollemus.dk, f.eks: kimx1762@ollemus.dk.

Din adgangskode er “Google2122”

Åbn “Fællessamlingen”

Alle elever skal tilføje “Fællessamlingen” til deres Google Drev. Det gør du ved at være logget ind på din Google-skoleprofil og derefter trykke på nedenstående røde knap til venstre:

Tilføj en genvej til dit eget Google drev:

De øvrige mapper, som er lokaler på skolen, dem kan du tilføje, når du ved hvilket lokale din klasse kommer til at være i.

Nedenstående software er obligatorisk for alle elever på OE og dine lærere regner med at du har det installeret på din PC/Mac og din mobil. Hvis du ikke føler du er verdensmester i at installere software, så spørg om en kammerat vil hjælpe dig – og ellers, så få fat på Kim.

Vi bruger Viggo til skemaer og beskeder, så det er vigtigt at du kan få det til at fungere. Læs mere om installation lige her.

Du kan altid finde Viggo via ollemus.dk/viggo – det er da til at huske 🙂

Som elev på Ollerup Efterskole får du den nyeste version af Office og dine faglærere forventer at du har det installeret og klar til brug i timerne. Du skal bruge både Word, Excel og OneNote i din undervisning – og måske også Powerpoint.

For at installere office, så skal du logge ind på portal.office.com, med dit UNI-C brugernavn (unilogin), efterfulgt af @ollemus.dk

Som adgangskode skal du bruge Office2122

Du skal ændre din kode første gang du logger ind. Når du skal skrive en ny kode, så kan det være en fordel at skifte til din UNI-Login kode.

Herefter skal du bare læse hvad der står på skærmen, og finde det sted hvor der stå “Installér på flere enheder” (rød knap, øverst til højre) og trykke på installér – måske kan du også bruge dette link. 

Nå du har installeret Office, så log ind på Office med dit brugernavn og @ollemus.dk og din nye adgangskode.

Geogebra

Mon ikke du har stødt på GeoGebra før? Det tænker vi. Det bruger vi også på OE, og måske skal du også bruge Graftegner. Programmet kan bruges online, men det er bedst hvis du downloader det, fordi det virker lidt bedre.

Hent Geogebras værktøjer her.

WordMat

Til din matematikundervisning skal du også bruge WordMat. Hvis du har Mac, så er det vigtigt at du bruger den nyeste version af office, ellers virker det ikke. Har du kun en gammel version, så installér den version som du har fået af efterskolen.

Du kan downloade WordMat her (pas på reklamelinket øverst, du skal klikke på en af de blå bokse).

Alle elever på OE har obligatorisk undervisning i musikteori. I den forbindelse bruger vi det gratis program MuseScore, som du derfor selv skal downloade og installere. Har du en telefon eller en tablet med en stor skærm, så findes det også som app. Programmet minder en del om Sibelius, og er software til at notere noder med.

Programmet kan hentes her – og her er en YouTube playliste med introduktionsvideoer til programmet (på engelsk).

Dine lærere bruge Google Classroom til at give opgaver for og skrive relevant information i forhold til din undervisning, så du kan følge med selvom du måske har været syg, har været i køkkenet eller har været med i praktisk arbejde.

Hent det på din mobil ved at søge i Google Play eller Appstore, eller klik herunder:

På din computer kan du bare bruge Google Drev online, men på din mobil så skal du installere appen, når du skal udfylde weekendsedler og andet. Har du en Android-mobil, så har du sikkert allerede appen – men har du en iPhone skal du selv installere appen.

Hent det på din mobil ved at søge i Google Play eller Appstore, eller klik herunder:

På OE er der en printer i alle undervisningslokaler (eller tæt på), samt i forstærkeren. Det er obligatorisk at installere skolens printere, da du skal bruge dem til at printe noder, afleveringer osv. Printerne skal IKKE bruges til at printe pynt til værelset 😉

Du kan finde printervejledningen i fællessamlingen, eller besøge webadressen:

www.ollemus.dk/printer

Skal du have printet noget i farve eller A3 til en opgave i undervisningen, så find en lærer, så skal vi nok hjælpe.

Aaaargh! Hjælp!

Det er okay, jeg forstår dig. Computere er notorisk drillesyge. Men inden du leder efter den nærmeste økse og overvejer at leve som analog munk, så spørg en kammerat, som har samme slags computer som dig – og ellers prøv at læse i vores vejledninger:

Indimellem, så virker hverken genstart, vejledninger eller kammerater. Og i de tilfælde, så kan du altid spørge Kim. Jeg vil ikke love at jeg kan hjælpe dig med alle dine computerproblemer, men jeg vil gerne prøvet – og hardware fejl, kan jeg ikke fikse. Jeg kan også hjælpe med at nulstille koder og installere software, men jeg kommer til at spørge dig, om du HAR prøvet selv først 🙂 Skriv evt. til mig på Viggo.

ollemus.dk/drev – Google Drev

ollemus.dk/classroom – Google Classroom (kommunikation om boglig undervisning, lektier mv.)

ollemus.dk/viggo – Viggo (dit skema, beskeder til lærere mv.)

ollemus.dk/info – Infoskærmens andet slide (det første er Viggo)

add_action( 'wp_footer', function() { ?>