- Skærmfri skolestart i 5 til 6 uger
- Wi-Fi åbent fra 8:00 til 22:45
- Gratis licens til Office 365
- Brug din skærmtid til at producere, ikke kun konsumere.
På OE bruger vi computere og mobiler i det omfang det gavner enten læring eller fællesskab. Det er vores håb, at det primære samvær på OE foregår analogt – og at du bruger dine devices til noget andet end passivt forbrug.
For at give fællesskaberne på OE gode vilkår, så starter vi med 5 – 6 uger uden skærme, hvor vi mærker, hvad du, de andre og den nære verden har at byde på. Derefter er skærmkultur et fælles samtaleemne resten af året.
Husk to ting: hvis du har en skærmtid på to timer om dagen, så har du kigget på en skærm uafbrudt i 10 år når du fylder 80! …og den fedeste grafik er udenfor dit vindue 🙂
På OE har vi en 1000 Mbit forbindelse, som er åben fra 7:00 til 22:45 i hverdagene og 7:00 til 24:00 i weekenderne. For at komme på netværket så skal du starte med at gå på det WiFi-netværk som hedder IntroNet, eller gør det hjemmefra når du er hjemme på weekend.
Derefter skal du besøge adressen her, for at oprette dit SkoleIT login:
skoleit.dk/opstart
Følg det flow der kommer og opret en ny kode. Genbrug evt. din Unilogin kode, så det er nemt at huske.
Hvis ovenstående ikke er nok til at få dig i gang, så se denne vejledning:
Vi bruger Viggo til skemaer og beskeder, så det er vigtigt at du kan få det til at fungere. Du får adgang til Viggo via dit UniLogin og så ved at besøge webadressen ollemus.viggo.dk
Lav et bogmærke i din browser, så det er nemt at komme på Viggo.
Læs mere om brugen af Viggo med mobiler lige her.
På OE er der en printer i alle undervisningslokaler (eller tæt på), samt i forstærkeren. Det er obligatorisk at installere skolens printere, da du skal bruge dem til at printe noder, afleveringer osv. Printerne skal IKKE bruges til at printe pynt til værelset 😉
Start med at gå til print.skoleit.dk -> download og kør softwaren -> sæt kryds i alle printere -> brug din SkoleIT kode til at logge ind.
Har du brug for mere hjælp, så find printervejledningener ved at logge på herunder og så klikke på print:
https://mit.skoleit.dk/support/vejledninger
Som elev på OE, så har du fået en Google-bruger. Har du i forvejen en Google-konto, så anbefaler vi, at du bruger Google Chrome eller Microsoft Edge og så har to forskellige profiler.
Så slipper du for at logge af og på, mellem din skole-konto og din private konto.
Til føj din skole-profil i Google Chrome
Dit Google login:
Du logger på din Googles tjenester med dit UNI-Login + @ollemus.dk, f.eks: kimx1762@ollemus.dk.
Din adgangskode er “Ollemus2324”
Du må gerne ændre din adgangskode, så andre ikke kan logge ind på din konto – det kan du gøre her
Hvert lokale har et Google Fællesdrev
Når du sidder og har eksempelvis dansk i lokalet “Codaen”, så lægger din lærer jeres materialer ind i det fællesdrev som hedder “-OE CODAEN”. Og når vi har ting som berører os allesammen (musikteater, temadage eller noget andet), så ligger det “- OE SYMFONIEN”, fordi det er der vi har fælles morgensamling.
Men! I dit musikliv på OE, der er du i så mange forskellige lokaler, så der har vi lavet et fælledrev som hedder “-OE SANG og MUSIK”. Her ligger der eksempelvis noder til fælleskor og andre ting, som har med musiklivet at gøre.
Vi håber det giver mening – ellers find Kim.
Find dem her -husk at være logget ind med din skoleprofil.
Genvej: ollemus.dk/drev
Obligatorisk software på OE
Nedenstående software er obligatorisk for alle elever på OE og dine lærere regner med at du har det installeret på din PC/Mac og din mobil. Hvis du ikke føler du er verdensmester i at installere software, så spørg om en kammerat vil hjælpe dig – og ellers, så få fat på Kim.
Som elev på Ollerup Efterskole får du den nyeste version af Office og dine faglærere forventer at du har det installeret og klar til brug i timerne. Du skal bruge både Word, Excel og OneNote i din undervisning – og måske også Powerpoint.
For at installere office, så skal du logge ind på portal.office.com, med dit UNI-C brugernavn (unilogin), efterfulgt af @ollemus.dk (feks. kimx1872@ollemus.dk)
Som adgangskode skal du bruge Ollemus2324
Du skal ændre din kode første gang du logger ind. Når du skal skrive en ny kode, så kan det være en fordel at skifte til din UNI-Login kode eller bare noget andet du kan huske
Herefter skal du bare læse hvad der står på skærmen, og finde det sted hvor der stå “Installér på flere enheder” (rød knap, øverst til højre) og trykke på installér – måske kan du også bruge dette link.
Nå du har installeret Office, så log ind på Office med dit brugernavn og @ollemus.dk og din nye adgangskode.
WordMat
Til din matematikundervisning skal du også bruge WordMat. Hvis du har Mac, så er det vigtigt at du bruger den nyeste version af office, ellers virker det ikke. Har du kun en gammel version, så installér den version som du har fået af efterskolen.
Du kan downloade WordMat her (pas på reklamelinket øverst, du skal klikke på en af de blå bokse).
Alle elever på OE har obligatorisk undervisning i musikteori. I den forbindelse bruger vi det gratis program MuseScore, som du derfor selv skal downloade og installere. Har du en telefon eller en tablet med en stor skærm, så findes det også som app. Programmet minder en del om Sibelius, og er software til at notere noder med.
Programmet kan hentes her – og her er en YouTube playliste med introduktionsvideoer til programmet (på engelsk).
Frivillig software på OE
Nedenstående software forventer vi ikke du har, men det er rart at have, hvis man gerne selv vil skabe. Det er velfungerende software til at skabe musik og film med, men installér det kun hvis du er nysgerrig. Al software vi linker til er gratis i grundversionen.
Tracktion Waveform Free
Tracktion Waveform er et udmærket, lineært og gratis DAW, til dig der bare lige vil prøve musiksoftware af. Dets UI kan virke lidt uvant, men der er fine videoer på youtube.
Du kan hente det her.
Reaper
Reaper også opensource og gratis (dog med nag-screen). Det er en smule mere oldschool i sit udseende og har måske et UI der er lidt mere genkendeligt. De to programmer kan næsten det samme, så det er lidt en smagssag.
Du kan hente det her.
Davinci Resolve
Davinci er et fantastisk stykke software til at reigere film og video med. Det er et ret profeesionelt program, så det kræver lidt og en lidt tungt at arbejde med, hvis din computer ikke er så hurtig. Men har din computer kræfterne til det, så fåes det ikke meget bedre 🙂
Aaaargh! Hjælp!
Det er okay, jeg forstår dig. Computere er notorisk drillesyge. Men inden du leder efter den nærmeste økse og overvejer at leve som analog munk, så spørg en kammerat, som har samme slags computer som dig – og ellers prøv at læse i vores vejledninger:
Indimellem, så virker hverken genstart, vejledninger eller kammerater. Og i de tilfælde, så kan du altid spørge Kim. Jeg vil ikke love at jeg kan hjælpe dig med alle dine computerproblemer, men jeg vil gerne prøve – og hardware fejl, kan jeg ikke fikse. Jeg kan også hjælpe med at nulstille koder og installere software, men jeg kommer til at spørge dig, om du HAR prøvet selv først 🙂 Skriv evt. til mig på Viggo.