skip to Main Content

IT på Ollerup Efterskole

På OE skal du medbringe din egen computer (en tablet / iPad er ikke nok) – og hvis den går i stykker under dit ophold, så skal du sørge for at få den repareret eller få indkøbt en ny hurtigst muligt, for vi bruger computere i mange sammenhænge. Nettet er åbent fra 7:00 til 23:15 (hverdage) / 24:00 (weekender) og Facebook er blokeret i alle skemalagte moduler / når du har time.

IT på OE er kendetegnet ved at vi bruger det i undervisningen som et pædagogisk og didaktisk læringsredskab, med det overordnede formål at fremme din og dine kammeraters læring. Medbragte computere, tablets og mobiltelefoner skal derfor anvendes som et arbejdsredskab i timerne, så vi bruger IT i den gode sags tjeneste; nemlig som værktøj i det inspirerende og faglige fællesskab, som sigter mod fælles dannelse.

Kort sagt – do no evil og husk fællesskabet, også når du bruger nettet – og husk at den fedeste grafik finder du uden for dit vindue…

Godt, så – lad os komme videre til hvordan du kommer igang!

På OE bruger vi også Google Drev rigtig meget. Det betyder at det også er smart at installere Google Drev som App på din telefon (du har den nok hvis du har en Android-telefon. Hvis du har en iPhone, så find appen Google Drev i Appstore).

Du logger på Google Drev, ved at gå ind på denne adresse: drev.ollemus.dk. Her logger du ind med dit UNI-C brugernavn + @ollemus.dk, f.eks: kimx1762@ollemus.dk. Din adgangskode er din originale UNI-C adgangskode. Derefter skal du tilføje Fællessamlingen til dit drev.

FÆLLESSAMLINGEN – For alle

Efter et par dage, så finder du nok ud af hvilket lokale du har dine boglige fag i. Når du har fundet ud af det, så skal du tilføje den mappe som tilhører dit lokale. De står herunder og fremgangsmåde er den samme:

Fugaen – OE9
Kadencen – OE10A
Operaen – OE10B
Fermaten – OE10C
Codaen – OEX
Metronomen – Fysik og kemi

SNEDIGE LINKS

drev.ollemus.dk – Google Drev

chat.google.com – Google Chat

skema.ollemus.dk – Skemaet + infoskærmen

kalender.ollemus.dk – Din kalender (tilføj års- og vagtkalender her)

ollemus.dk/melodien – Infoskærmen

WINDOWS, MAC OG MOBIL

Nedenstående software er obligatorisk for alle elever på OE og dine lærere regner med at du har det installeret på din PC/Mac og din mobil. Hvis du ikke føler du er verdensmester i at installere software, så spørg om en kammerat vil hjælpe dig – og ellers så få fat på Kim.

På OE bruger vi Google Apps og anbefaler derfor at du bruger Chrome Browseren. Det gør det nemlig nemt for dig at skifte mellem din skole-konto og din evt. private google-konto. Derudover så fungerer Google Apps bare bedst med Chrome – og sidst men ikke mindst, så vil du få nogle få relevante apps med i købet, når du logger ind med din skolekonto.

Du kan hente Chrome her.

OBS! Har du allerede Office, så kan du springe dette over!

Som elev på Ollerup Efterskole får du den nyeste version af Office og dine faglærere forventer at du har det installeret og klar til brug i timerne. Du skal bruge både Word, Excel og OneNote i din undervisning – og måske også Powerpoint.

For at installere office, så skal du logge ind på portal.office.com, med dit UNI-C brugernavn (unilogin), efterfulgt af @ollemus.dk

Som adgangskode skal du bruge Ollemus1819

Når du skal skrive en ny kode, så kan det være en fordel at skifte til den samme som du bruger med din Google skole-konto, eller noget andet du kan huske.

Herefter skal du bare læse hvad der står på skærmen, og finde det sted hvor der stå “Installér på flere enheder” og trykke på installér – måske kan du også bruge dette link. 

Nå du har installeret Office, så log ind på Office med dit brugernavn og @ollemus.dk og din adgangskode.

Geogebra

Mon ikke du har stødt på GeoGebra før? Det tænker vi. Det bruger vi også på OE, og måske skal du også bruge Graftegner. Programmet kan bruges online, men det er bedst hvis du downloader det, fordi det virker lidt bedre.

Hent Geogebras værktøjer her.

WordMat

Til din matematikundervisning skal du også bruge WordMat. Hvis du har Mac, så er det vigtigt at du bruger den nyeste version af office, ellers virker det ikke. Har du kun en gammel version, så installér den version som du har fået af efterskolen.

Du kan downloade WordMat her (pas på reklamelinket øverst, du skal klikke på en af de blå bokse).

Alle elever på OE har obligatorisk undervisning i musikteori. I den forbindelse bruger vi det gratis program MuseScore, som du derfor selv skal downloade og installere. Har du en telefon eller en tablet med en stor skærm, så findes det også som app. Programmet minder en del om Sibelius, og er software til at notere noder med.

Programmet kan hentes her – og her er en YouTube playliste med introduktionsvideoer til programmet (på engelsk).

Dine lærere bruge Google Classroom til at give opgaver for og skrive relevant information i forhold til din undervisning, så du kan følge med selvom du måske har været syg, har været i køkkenet eller har været med i praktisk arbejde.

Hent det på din mobil ved at søge i Google Play eller Appstore, eller klik herunder:

Fra skoleåret 2018/2019 prøver vi et et forsøg i forhold til beskeder. Det betyder at du skal installere appen “Hangouts Chat” på din mobil. Her kan elever og lærere skrive sammen, både én til én og i grupper – det fungerer stort set ligesom messenger.

Vi har følgende retningslinjer for brug af Hangouts Chat:

  • Elever skal tjekke tre gange om dagen: Efter morgensamling, efter frokost og efter aftensmad.
  • Ansatte tjekker 1 gang i døgnet på arbejdsdage.
  • Man kan ikke tilkalde en lærer via chat. Hvis man har en aftale kan man følge op på den.
  • Beskeder er ikke oplæg til diskussion, men man må godt stille opklarende spørgsmål.
  • Man kan ikke melde sig syg eller sige at man kommer for sent til undervisning via chat.
  • Dette medie må ikke bruges til personfølsomme oplysninger, da det ejes af Google.

 

Hent det på din mobil ved at søge i Google Play eller Appstore, eller klik herunder:

På din computer kan du bare bruge Google Drev online, men på din mobil så kan det være smart at have som app når du skal udfylde weekendsedler og andet. Har du en Android-mobil, så har du sikkert allerede appen – men har du en iPhone skal du selv installere appen.

 

Hent det på din mobil ved at søge i Google Play eller Appstore, eller klik herunder:

PRINTERINSTALLATION

På OE er der en printer i alle undervisningslokaler (eller tæt på), samt i forstærkeren. Du kan finde printervejledningen i fællessamlingen, eller besøge webadressen:

www.ollemus.dk/printer

 

Og jo, du skal kunne printe, så du har dine noder til fælleskor, fritdbands osv. Skal du have printet noget i farve eller A3 til en opgave i undervisningen, så find en lærer, så skal vi nok hjælpe.

Hjælp!

Har du brug for hjælp, så find Kim eller skriv til ham inde på Chat.