skip to Main Content

  • Wi-Fi åbent fra 7:00 til 23:15
  • Gratis licens til Office 365
  • Brug din skærmtid til at producere, ikke kun konsumere.

På OE bruger vi computere og mobiler i det omfang det gavner enten læring eller fællesskab. Indimellem kan man også have behov for, at slappe af ved at binge en serie, men det er vores håb, at det primære samvær på OE foregår analogt. Husk, den fedeste grafik er udenfor dit vindue 🙂

På OE har vi en 1000 Mbit forbindelse, som er åben fra 7:00 til 23:15. For at komme på netværket så skal du starte med at gå på det WiFi-netværk som hedder:

mit.skoleit.dk

Herefter skal du gå ind på hjemmesiden som hedder det samme, altså http://mit.skoleit.dk. Her skal du logge ind med dit Uni-Login.

Når du er logget på, så kommer du gennem en vejledning (et flow på nørd-sprog), som lader dig oprette din egen kode til netværket.

Du har nu adgang til det Wi-Fi som hedder “Skole WiFi”, hvor du bruger dit Uni-brugernavn og den adgangskode som du lige har oprettet.

KAN DU IKKE HUSKE DIT UNILOGIN?

Kim kan hjælpe dig med dit brugernavn, men din kode skal du selv resette / lave om på https://elevadgang.unilogin.dk/login – og der skal du brige dit Nem-ID.

Som elev på OE, så har du fået en Google-bruger. Har du i forvejen en Google-konto (det her du nok), så anbefaler vi at du bruger en Chromium-baseret browser (Chrome eller Edge) og så har to forskellige profiler. Så slipper du for at logge af og på, mellem din skole-konto og din private konto.

Du logger på Google Drev, ved at gå ind på denne adresse: ollemus.dk/drev. Her logger du ind med UNI-Login + @ollemus.dk, f.eks: kimx1762@ollemus.dk.

Din adgangskode er “mitpassword”.

Første gang du logger ind skal du lave en ny adgangskode – et forslag er at bruge den samme kode som til Uni-login. Derefter skal du tilføje Fællessamlingen til dit drev ved at klikke her:

FÆLLESSAMLINGEN – For alle

Klik på den lille pil til højre for “Fællessamlingen” og vælg “Tilføj til mit drev”.

Efter et par dage, så finder du nok ud af hvilket lokale du har dine boglige fag i. Når du har fundet ud af det, så skal du tilføje den mappe som tilhører dit lokale. De står herunder og fremgangsmåde er den samme:

Fugaen
Kadencen
Operaen
Fermaten
Codaen
Metronomen

Nedenstående software er obligatorisk for alle elever på OE og dine lærere regner med at du har det installeret på din PC/Mac og din mobil. Hvis du ikke føler du er verdensmester i at installere software, så spørg om en kammerat vil hjælpe dig – og ellers, så få fat på Kim.

På OE bruger vi Google Apps og anbefaler derfor at du bruger en Chromium-baseret browser, da det virker bedst. Det gør det nemlig nemt for dig at skifte mellem din skole-konto og din evt. private google-konto. To kendte browsere er Chrome og Edge.

Vi bruger Viggo til skemaer og beskeder, så det er vigtigt at du kan få det til at fungere. Læs mere om installation lige her.

Du kan altid finde Viggo via ollemus.dk/viggo – det er da til at huske 🙂

Som elev på Ollerup Efterskole får du den nyeste version af Office og dine faglærere forventer at du har det installeret og klar til brug i timerne. Du skal bruge både Word, Excel og OneNote i din undervisning – og måske også Powerpoint.

For at installere office, så skal du logge ind på portal.office.com, med dit UNI-C brugernavn (unilogin), efterfulgt af @ollemus.dk

Som adgangskode skal du bruge Office2021

Du skal ændre din kode første gang du logger ind. Når du skal skrive en ny kode, så kan det være en fordel at skifte til din UNI-Login kode.

Herefter skal du bare læse hvad der står på skærmen, og finde det sted hvor der stå “Installér på flere enheder” (rød knap, øverst til højre) og trykke på installér – måske kan du også bruge dette link. 

Nå du har installeret Office, så log ind på Office med dit brugernavn og @ollemus.dk og din nye adgangskode.

Geogebra

Mon ikke du har stødt på GeoGebra før? Det tænker vi. Det bruger vi også på OE, og måske skal du også bruge Graftegner. Programmet kan bruges online, men det er bedst hvis du downloader det, fordi det virker lidt bedre.

Hent Geogebras værktøjer her.

WordMat

Til din matematikundervisning skal du også bruge WordMat. Hvis du har Mac, så er det vigtigt at du bruger den nyeste version af office, ellers virker det ikke. Har du kun en gammel version, så installér den version som du har fået af efterskolen.

Du kan downloade WordMat her (pas på reklamelinket øverst, du skal klikke på en af de blå bokse).

Alle elever på OE har obligatorisk undervisning i musikteori. I den forbindelse bruger vi det gratis program MuseScore, som du derfor selv skal downloade og installere. Har du en telefon eller en tablet med en stor skærm, så findes det også som app. Programmet minder en del om Sibelius, og er software til at notere noder med.

Programmet kan hentes her – og her er en YouTube playliste med introduktionsvideoer til programmet (på engelsk).

Dine lærere bruge Google Classroom til at give opgaver for og skrive relevant information i forhold til din undervisning, så du kan følge med selvom du måske har været syg, har været i køkkenet eller har været med i praktisk arbejde.

Hent det på din mobil ved at søge i Google Play eller Appstore, eller klik herunder:

På din computer kan du bare bruge Google Drev online, men på din mobil så skal du installere appen, når du skal udfylde weekendsedler og andet. Har du en Android-mobil, så har du sikkert allerede appen – men har du en iPhone skal du selv installere appen.

Hent det på din mobil ved at søge i Google Play eller Appstore, eller klik herunder:

På OE er der en printer i alle undervisningslokaler (eller tæt på), samt i forstærkeren. Du kan finde printervejledningen i fællessamlingen, eller besøge webadressen:

www.ollemus.dk/printer

 

Og jo, du skal kunne printe, så du har dine noder til fælleskor, fritdbands osv. Skal du have printet noget i farve eller A3 til en opgave i undervisningen, så find en lærer, så skal vi nok hjælpe.

Du skal bruge dit Uni-Login til både Viggo og til forskellige skoleportaler. Hvis du glemmer din adgangskode, så kan du nulstille den her, men du skal bruge dit NEM-ID.

elevadgang.unilogin.dk

Kim-hjælp? Jeg vil ikke love at jeg kan hjælpe dig med alle dine computerproblemer, men hvis du har læst på denne side og spurgt en kammerat, så må du gerne komme til mig. Jeg kan også hjælpe med at nulstille koder, installere og måske endda hardware i ny og næ 🙂 Skriv evt. til mig på Viggo.

ollemus.dk/drev – Google Drev

ollemus.dk/classroom – Google Classroom (kommunikation om boglig undervisning, lektier mv.)

ollemus.dk/viggo – Viggo (dit skema, beskeder til lærere mv.)

ollemus.dk/info – Infoskærmen

ollemus.dk/weekend – Oversigt over weekendtjanser

Har du brug for hjælp, så find Kim eller skriv til ham inde på Viggo.

add_action( 'wp_footer', function() { ?>