skip to Main Content

  • Teaterkoncert
  • Musik og lyrik
  • Turné
  • Festival

I løbet af året bryder vi skemaet op og blander alle elever på kryds og tværs. Derefter kaster vi os hovedkuls ud i kreativiteten, samarbejdet, udfordringerne, de gode idéer, de hjemmelavede løsninger, den smægtende æstetik, de store spørgsmål og de sansemættede oplevelser. Vi går på opdagelse i alt det vi kan, når vi løfter i flok, og har musikken som soundtrack til vores fælles rejse mod målet.

Teaterkoncert

Ollerup Efterskoles teaterkoncert er 100% elevernes forestilling. Med hjælpen fra 10 dedikerede lærere og skolens dramalærer som instruktør, så er det eleverne som laver narrativet og som skriver teksterne og musikken. Teaterkoncerten er en tableauforestilling med otte fortællinger, som tager udgangspunkt i et overordnet tema. Forestillingen spilelr i vores nye koncertsal, og her er det også eleverne som forfører publikum med egne kulisser, kostumer, digitale projektioner og lysdesign. Vi glæder os hvert år til at se hvad årets forestilling bliver til, også fordi det hvert år er en ny og unik forestilling som i høj grad tilhører årets årgang.

Musik og lyrik

Det er én ting at blive bedre på sit instrument eller blive bedre til at synge. Men indimellem skal man måske også spørge hvorfor? Hvad vil man med musikken? I Musik & Lyrikprojektet skaber efterskolens musik- og dansklærere 15 nye bands, som får en opgave: skriv en ny dansk sang, indenfor en bestemt genre. Lav bandsfotos, band-art og tænk over jeres sceneshow. Så laver vi en vild, fælles koncert og udgiver det hele bagefter i en lækker bog og på Spotify. Det er et projekt som emmer af kvalitet og mening og det er spændende at høre morgendagens toner, når eleverne præsenterer deres store arbejde.

Turné

Et af skoleårets højdepunkter er altid, når vi pakker tre store busser og kører ud på landevejen. Forberedelserne til turneen står på gennem længere tid – både når det gælder musikken og når det gælder det kulturelle møde. Vi tror på, at det er berigende at rejse sammen og glæde mange mennesker med sang og livsglæde. Alle elever, lærere og en del af det øvrige personale er med på turnéen – det er noget som giver holdånd. Turnéen har været omkring flere lande, men de sidste mange år har vi været i Tyskland. Det giver både mulighed for at få et stort, fast stampublikum, men gør også at vi hvert år varierer turnéen med nye byer og nye udflugter.

Festival

Som et sidste brag inden efterskoleåret slutter, så afholder vi skolens store festival “Musik Bag Bøgehækken”. Her danner eleverne ofte mere end 60 bands, som gennem to dage spiller på helt op til tre scener. Det er også eleverne som planlægger maden, events for gæsterne, udsmykning, program, pr – og selvfølgelig masser af musik. Festivalen er åben for alle, men bliver selvfølgelig mest besøgt af elevernes familie og venner hjemmefra. der er mulighed for at overnatte i telt og eleverne har også ofte planlagt lidt sjov for deres mindre søskende.

add_action( 'wp_footer', function() { ?>