- Studiegrupper som basis for faglig
og personlig udvikling - Fokus på klassefællesskabet med rum til
både faglig fordybelse, humor og inspirerende samvær - Få lærere i tæt samarbejde
- Undervisning med fokus på fagets kerne og relevans i virkeligheden.
- Afslutning af de boglige fag med nye former for prøver og projekter, der afspejler verden omkring os. Vi har IKKE FP9, men forbereder eleverne til optagelsesprøven til Gymnasiet
OE9 er en ny måde at gå i 9. klasse på. I OE9 arbejder vi med at åbne fagene, både i indhold og form. Vi elsker at præsentere dig og dine kammerater for andre vinkler på faget, end du måske har været vant til. Vi er en klasse, hvor du lærer din nye studiegruppe godt at kende, vi lærer at udtrykke os på nye måder – og da vi afslutter to af vores fag (engelsk og kulturfag) efter et halvt år, så får du endnu mere luft i dit skema til at vælge musik- og valgfag.

Hvem er OE9?
For at nå alt det vi gerne vil med dig som 9. klasses elev, har vi ændret lidt på skemaet, så du får mere tid til at være efterskoleelev. Skemaet er tænkt som et fleksibelt skema, der rummer mulighed for, at klassens lærere kan ændre, hvor det er hensigtsmæssigt. Skoleåret er delt i to prøveterminer, dette giver dig mulighed for at arbejde med færre fag ad gangen, og du vil opleve mere koncentrerede forløb og større fordybelse.
Vi afholder ikke folkeskolens afgangsprøve, FP9, men har derimod designet vores egen måde at afslutte fagene på. Fagafslutningerne er tilpasset virkeligheds verden, sådan at opgaverne vil afspejle de arbejdsopgaver, der findes i det omgivende samfund eller de studieformer, som findes i ungdomsuddannelserne.
Hvis du påtænker at gå videre på en ungdomsuddannelse, skal du op til den nationale optagelsesprøve, som vi naturligvis klæder dig på til at kunne gennemføre.
Vores forventninger til dig
- At du er fagligt nysgerrig og prøver bruge dig selv i den faglige undervisning.
- At du vil indgå aktivt i din studiegruppe og og både være en inspiration og en hjælp for dine kammerater.

I 9. klasse deltager du selvfølgelig også i efterskolens fælles fag, som er ens for alle elever.
Fællesfag
I skemaet optræder fem fag som fællesfag. Det drejer sig om morgensang, fortælletimer, tematimer, idræt og fællessang. Fælles for de fem fag er, at alle eleverne har fagene samtidig og at fagene både styrker ånd, krop og sjæl.