Skip to content

Selvfølgelig…

…kan du gå i 9. klasse på Ollerup Efterskole. Vi vil endda anbefale det varmt!

Vi har tænkt 9. klasse ind i skolens helhed, så der både er faglig dybde og udsyn – og samtidig masser af plads til sang, musik & efterskoleliv. 

Hos os hedder det 9. årgang og ligner 10. årgang næsten på en prik! 

Bogligt er undervisningen for 9. årgang samlæst med 10. årgang i OEZ eller OEC og der er kun enkelte tidspunkter på året, hvor 9. årgang mødes til særlige undervisningsforløb. 

Vi afslutter med vores egen afgangsopgave og eleverne går til optagelsesprøve på ungdomsuddannelserne i stedet for at gå til FP9. En uproblematisk praksis, vi har benyttet gennem en årrække med gode resultater. 

9. klasse på Ollerup Efterskole er særligt for dig, der elsker musik og kan se dig selv i en eller flere af nedenstående udsagn:

    Du vil gerne direkte videre til en ungdomsuddannelse efter 9. klasse, men du vil også gerne på efterskole

    Du får ikke faglige udfordringer nok i din nuværende skole

    Du trives ikke socialt, hvor du er nu og vil gerne have nye venner

    Du trænger til en ny måde at gå i skole på

    Du vil gerne hjemmefra /du og dine forældre/søskende kunne godt bruge lidt mere tid hver for sig 

    Du tæller ned og glæder dig næsten ulideligt meget til efterskole

    Du vil gerne have meget mere musik & fællesskab i hverdagen

Vi oplever i øvrigt, at elever på 9. årgang fortæller, at de føler, de får en efterskoleoplevelse på linje med 10. årgang. Både fordi samlæsningen udvisker forskelle mellem årgange og skaber et stærkt fællesskab på tværs. Og fordi der på årgangen er god plads til personlig, faglig og musisk udvikling.

Der er måske nogen, der gerne vil fortælle dig, at det er vigtigt at gøre grundskolen færdig, hvor du er nu… men det behøver du ikke lytte til:

Vi har sendt masser af unge mennesker direkte videre fra 9. klasse til en ungdomsuddannelse. Uden problemer. Men med vigtig personlig, social og faglig ballast. 

Hør eksempelvis hvordan Rebekka oplevede OE9 og hvordan overgangen til gymnasiet var:

At tage af sted på Ollerup i 9. klasse var den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget. Her mødte jeg de dejligste lærere, som på bedste vis forberedte mig til gymnasie-livet. Det var virkelig en fordel for mig på gymnasiet, at vi havde øvet os så meget i at reflektere og samtale

Og som forælder ved Bodil alt om OE9, da deres tre teenagere valgte 9. årgang på OE inden de startede ungdomsuddannelser:

At komme på OE i 9. klasse modner dit barn ekstremt meget. Med større modenhed kommer også en større faglig sikkerhed og robusthed. Så vores børn har alle været utrolig godt rustet til ungdomsuddannelserne efter 9. klasse på OE. Jeg påstår gerne, at de har været det i endnu højere grad, end hvis de var blevet hjemme i de vante rammer.

Ann-Kari, som er forælder til en nuværende OE’er, fortæller også om deres oplevelse med at vælge 9. klasse frem for 10. klasse:

Vores datter skulle egentlig være startet på OE i 10. klasse, men følte et behov for at skifte skolemiljø i 9. klasse, og efterskoleopholdet blev derfor fremrykket. Og 9. klasse på OE var det bedste, der kunne ske. Det kærlige fællesskab, som OE er, har sat sit tydelige præg, som gør, at hun blomstrer, er blevet nysgerrig på verden, på at lære, og hun har fået nogle fantastiske venskaber.

I er altid meget velkomne på en rundvisning, hvor I ser skolen, oplever stemningen og taler med lærere og nuværende OE9’ere. Det gør I ved at tilmelde jer her:

Få et opkald om 9. klasse

Derudover er det også muligt at blive ringet op af vores dygtige uddannelsesvejleder Rie. Hun kan give jer nærmere information om overgangen til ungdomsuddannelserne, herunder også optagelsesprøven for OE9.

Så I er helt klar over forskelle, fordele og muligheder. Få Rie til at give jer et telefonopkald ved at udfylde denne formular: