skip to Main Content

Live radio

Hver tirsdag fra 8:50 – 9:50

Klik her for at lytte – lyden starter efter 3 sekunder.
Virker det ikke, så klik her.

Du kan se forårets sendeplan lige her.

RadiOE er Ollerup Efterskoles egen netradio. Radioen produceres og sendes af eleverne på valgfaget “Radio”. Vi sender live én time hver uge fra vores eget lækre radiostudie og resten af tiden sender vi elevproduceret musik udgivet på OE Records.

Du kan lytte til alle vores udsendelser nederst på siden. Lytter du jævnligt til podcasts, så er det også nemt at tilføje RadiOE til iTunes eller din favorit podcast-app. Søg blot efter “Ollerup Efterskole” eller kopier denne adresse ind som feedhttps://www.ollemus.dk/feed/podcast/radioe.

God lytter!

Forårets tre redaktioner

Disse tre redaktioner sender på skift i løbet af foråret.
Når vi har anderledes projektuger på OE, så sender vi
en temaudsendelse om ugens projekt eller hits fra arkivet.

Saunagus

Vi er fire friske drenge med højt humør. Så hvis du er frisk på lidt ballade, så henvend dig i saunaen. På nær de dage hvor vi har tabt tunsalat i saunaen, der er der lidt stramt i varmen. I saunaen fokuserer vi på de mere sorte, platte og måske endda syrede genrer inden for humor. Som for eksempel den om dykkeren der var for overfladisk. Der vil indgå en masse satire og hver uge vil du kunne glæde dig til at møde det faste persongalleri i vores sketches.

Pladehjørnet

Daniel, Kofi, Sara og Cecilia inviterer dig hjem i dagligstuen og helt ind i pladehjørnet. I pladehjørnet er der garanteret Politik, etik og ikke mindst god musik. De vil gå i dybden med alt fra musikhistorie, til etiske spørgsmål til politik. De vil selvfølgelig kun afspille musik fra vinylplader og der er garanteret hygge og spændende diskussioner.

Krøller eller ej

Krøller eller ej – det er spørgsmålet. Vi ser verden fra de unges vinkel og tilbyder alternative ståsteder. Vi er både til de store spørgsmål, til den hyggelige pillowtalk og til de ugentlige forundring. Vi vil også gøre forældre klogere på unge ved at lade dem stille os spørgsmål og så vil vi selvfølgelig spille en masse god musik. Vi glæder os til at de krøller med!

Podcasts vi anbefaler

Den nye stil
Denne podcast er den mest velproducerede podcast i mange år. Den indeholder musik, interviews, viden, spændende skæbner og vilde historier. Rent teknisk er den helt eminent skruet sammen og det er tydeligt at værten brænder for sit emne. Det her er podcasten som kan få din mormor til at elske hiphop. Wow!

The Truth.
Mange af de store podcasts-hits i dag er ikke-fiktion, men the Truth gør en dyd ud af at præsentere korte og ekstremt velproducerede enkeltstående historier. Start evt. med episoden “Silvias Blood” og tænk over hvordan man laver lyden af engle…

Word travels fast
Denne podcast serie er et fint eksempel på hvordan man kan bruge begivenheder som indhold til en radioudsendelse. Produceren har haft mikrofonen med ude til Poetry Slams og taler med poeterne, mixet med hendes egne betragtninger. Samtidig er det simpelt, men fint produceret, med små jingler og lækre crossfades – og så er det korte episoder.

The Moth
En podcast med hverdagsfortællinger. Fortalt af både gode og dårlige fortællere, men simpelt setup der ofte virker fængende.

Third Ear
Det er sindssygt dygtige mennesker som laver denne danske podcast. Det velproduceret, gennemresearchet og vilde emner og historier. Hvis ikke du kender Third Ear, så er det en dansk podcast-klassiker som bare skal høres. Danmarks bedste podcast. Nogensinde.

Dear Sugars
Et gennemført brevkasseprogram, baseret på kærlighed og al dens glæde og smerte. Måske mest for voksne, men formatet er velkendt og det er gode værter.

How to be happy / Freakonomics
En udsendelse om danskere og vores lykke. Lavet af Freakonomics, en podcast som kan gøre dige meget, meget klogere på et væld af emner. Det er eksperter i studiet og ret vilde emener for det meste. Lyt og mærk din hjerne vokse.

Everything is Alive
En spritny podcastserie fra radiofællesskabet Radiotopia. En simpel idé, men godt udført. Det er ganske simpelt interviews med ting / objekter. Her i denne første udsendelse er det en dåsecola – det lyder måske kedeligt, men det bliver både filosofisk og ret underholdende. Og der er masser af ting at interviewe…

Lyt til tidligere udsendelser herunder

Gode links til radioproduktion

Gratis software til for-produktion
Reaper

Gratis lydeffekter
Soundgator
Soungle
Freesound
FreeSFX
Freesoundeffects

Gratis loops og musik
Incompetech

Soundsnap

99Sounds

Soundbible

Zapsplat

AudioMicro

PacDV

Hall of fame