Skip to content

  • 2, 3, 4 og 5 mands værelser
  • Nogle med eget bad, andre med fællesbad
  • Både pige, drenge og mix-gange
  • Roomie fra en anden kontaktgruppe

På en efterskole bor man sammen. Det er altså ikke længere som værelset derhjemme; man skal pludselig til at deles om tingene og få talt sammen om hvordan man nu lige bedst kan lide at bo. Lærerne kommer også forbi alle værelser og siger godnat om aftenen og de kan endda finde på at sige man skal have tømt sin skraldespand…

Dit værelse og din roomie

På OE bor du sammen med en eller flere på dit værelse. Det er ofte sammen med en fra din team-kontaktgruppe, og altid en af samme køn som dig selv. Dit værelse er der hvor du kan trække dig lidt tilbage og måske få noget tiltrængt ro – og også der hvor du kan gøre det hyggeligt med billeder af dem derhjemmefra eller andet du holder af at se på. Hver aften er der stilletime. Her sidder du også på dit værelse og laver lektier, og hvis du er færdig med dem, så kan du læse en bog eller måske øve på dit instrument, hvis ikke det forstyrrer de andre.

Når man bor sammen, så er der også nogle ting man skal have snakket om. Må vi låne hinandens ting? Må der være folk på værelset uden at vi selv er der? Hvordan er standarden for oprydning? Har vi fælles vasketøjskurv? Hvordan fordeler vi onsdagsrengøring?

Din gang

Dit værelse ligger også på en gang. Det kan være det er en ren pige- eller drengegang, men det kan også være blandet. På gangene kommer I også til at lære hinanden at kende, fordi din kontaktgruppe ofte også bor der og fordi hver gang også ofte sin egen kultur og udsmykning. Indimellem holder vi også gangmøder, for at få talt om hvordan det går på gangen, om alle har det godt og om der er noget vi kan gøre sammen for at alle har det rart.