Skip to content

  • Eget motionsrum
  • Stor bålplads
  • Mountainbike
  • Badning
  • Løb i smuk natur
  • Svendborg!

Ollerup Efterskole ligger lige midt i det smukke landskab ved Egebjerg bakker. Det betyder, at der er rig mulighed for at dyrke motion, hvad enten du er til løb, cykling eller blot en god gå-tur. Kun fire kilometer fra skolen ligger den lækre strand ved Ballen og der er syv raske kilometer til Svendborg, som byder på masser af genbrugsbutikker, havnehygge og et levende musikliv.

Hvis du trænger til at få rørt dig, så er mulighederne mange. Så udnyt muligheden og tag en kammerat i hånden, så er der masser af sved og sjov lige udenfor døren – og når vinteren banker på, så kan du bare gå ned i Jack, efterskolens eget motionsrum.

Mountainbike

Kun to kilometer fra OE ligger SKOVHUGGEREN, et 17 km langt mtb-spor.  De blå og røde spor er i en stand, så du kan køre dem året rundt. Sporet er blevet kåret til et af Danmarks bedste spor i Politiken. Hvis man vil cykle på det, så kan man købe adgang her. Tæt ved Svendborg, ca. 10 kilometer fra skolen, ligger også to gratis spor i Hallindskoven, og der ligger også et lækkert spor på Tåsinge (kræver betaling). Så hvis du har en god mountainbike, så er det bare med at komme afsted. Alle spor findes i appen Singletracker.

Ballen strand

Fire kilometer fra efterskolen ligger Ballen strand. En dejlig strand med badebro, lystbådehavn, toilet og et lille omklædningsrum. Her kan dig og dine kammerater cykle ned på 20 minutter og nyde en frisk dukkert i aftensolen. Cykelturen frem og tilbage giver også mulighed for at få snakket lidt og lade blikket hvile udover de fynske marker. Når i bader, så husk altid de fem baderåd – selvom Ballen strand er en ret sikker strand.

Jack

Skolen har sit eget motionsrum, hvor der er både er dumbbells, vægtstang, løse håndvægte, træningstov og en multimaskine. Her kan du sammen med andre gå ned og få pumpet lidt, hvis du trænger til at få bevæget kroppen. Husk altid at træne sammen med andre, så der ikke sker uheld. Vi vedligeholder udstyret så godt vi kan og indkøber også nyt indimellem, gerne i samarbejde med dig og dine ønsker.

Løberuter

Indimellem opstår der løbeklubber på OE, fordi elever som er vant til at løbe hjemmefra gerne vil fortsætte deres træning. Heldigvis er der mange smukke løberuter i området som giver gode udfordringer, takket være de mange bakker. Du kan evt. søge på “Ollerup Efterskole” på Endomondo, eller se nogle ruter lige her.